Nu votaţi maimuţa, când puteţi alege omul!

Fiecare conducere mai veche a unei administratii publice locale are proprii ei captivi electorali din categoria asistatilor sociali. Acestia, din teama sau recunostinta, voteaza intotdeauna asa cum li se solicita de catre  “binefacatorii” lor. Si sunt in numar atat de mare incat in situatiile de absenteism mare la vot pot inclina balanta in favoarea partidului cu cei mai multi primari. De aceea PSD-ul  a si racolat primarii de la celelalte partide prin ordonanta traseismului.  Si asa se explica in buna masura  rezultatul votului la prezidentiale din primul tur de scrutin. Racolarea primarilor de la alte formatiuni politice era  singura lor sansa pentru a putea aduce in fruntea Romaniei  pe Victor Viorel Ponta, astfel incat prin acesta, mai apoi, sa preia controlul asupra justitiei. Un partid care are la varful sau atatia puscariabili imbogatiti peste masura, cum este si cazul socrului candidatului PSD la prezidentiale, despre care se spune ca ar detine  cateva mii de ha de teren agricol  in judetul Timis, pentru a putea sa-si atinga scopul nu a mai tinut cont nici de principiile statului de drept, nici de criticile partenerilor europeni  atunci cand a adoptat ordonanta traseismului politic.

Si astfel s-a mai imbogatit acest partid cu cateva sute de primari dintre care cei mai multi  certati cu legea, printre care se regaseste  si primarul comunei Domasnea impotriva caruia s-a dispus déjà de catre doua instante de judecata inceperea urmaririi penale. Si odata schimbata barca, impreuna cu consilierii lui sustinatori, desigur ca a dus PSD-ului si zestrea sa electorala destul de consistenta, culeasa din randurile asistatilor sociali al caror numar se ridica la cca 60—70 persoane(beneficiari ai  venitului minim garantat, persoane cu handicap, ingrijitori ai persoanelor cu handicap, beneficiari ai alocatiei pentru invatamant etc.)

Si astfel, cu aceasta armata de asistati sociali PSD-ul fura startul si  isi asigura un confortabil avantaj electoral. Iar, daca restul populatiei care nu beneficiaza de nicio asistenta sociala si nici de pomeni electorale   nu se va prezenta in numar mare la vot, atunci asistatii sociali si ceilalti beneficiari de pomeni electorale vor pune ca presedinte al  Romaniei pe acest specimen cu numele de  Victor Viorel Ponta, care  vine in sustinerea teoriei lui Darwin ca ne-am trage din maimuta, cu propria lui persoana si propriul lui comportament.

Dar votul marginalilor si furtisagul electoral poate fi contracarat printr-o  prezenta mare la vot a celor care constientizeaza ca  Romania se afla  intr-un moment istoric de maxima importanta.

Un vot responsabil  ar insemna ruperea definitiva de trecutul  comunist, si stoparea exodului  inteligentei si fortei de munca performante din Romania si astfel  s-ar putea incepe reconstructia  economica a tarii. Pentru ca odata  intorsi din exilul de peste hotare la care au fost condamnati  toti cei plecati  datorita saraciei si lipsei de perspective de acasa, Romania ar putea sa infloreasca. Dar clica PSD-ista cu jalnicul lor exponent impins sa candideze pentru un post in care el nu poate decat sa se maimutareasca, nu doreste repatrierea acelei mari parti din elita romaneasca, pentru ca elita nu poate fi nici cumparata si nici manipulata.

Dar noi, cu votul nostru  putem sa-i aducem pe cei dragi acasa. Daca nu vrem ca  Romania sa ajunga o tara  a hotilor si marginalilor, trebuie sa votam in numar cat mai mare  si votul nostru trebuie  sa fie unul responsabil, nu unul egoist.

                                                               Tudor Milulescu