Am votat din nou

A trecut ceva vreme de când cineva a mai scris ceva pe acest blog. În ultima vreme s-a cam așezat praful iar ultima dată când am scris îndemnam să nu votăm maimuța ci să alegem omul. Chiar dacă se ma întâmplă în unele locuri și lucuri bune iar unele localități și-au ales oameni demni de această poziție noi nu reușim să ne desprindem de această perioadă. Cred că nu-i devreme să tragem unele concluzii având în vedere rezultatele alegerilor locale din data de 5 iunie 2016 bazându-mă pe faptul că am urmărit îndeaproape tot ce s-a întâmplat în acești ani:

  • față de 2012 e absolut clară schimbarea de direcție a oamenilor. Dacă în 2012 Tudor Milulescu a câștigat 260 de voturi de acestă dată Benghia Mihai a câștigat 418 voturi. Diferența au făcut-o cei tineri care s-au săturat de manevrele din primărie și pe care i-am văzut împreună uniți cum nu cred că i-am mai văzut vreodată. Un alt lucru îmbucurător e mandatul de consilier local obținut de Tudor Milulescu el fiind principalul responsabil de opoziția făcută actualului și viitor primar. Atingem un alt record odată cu aceste alegeri pentru că vom avea 3 din 9 consilieri din Cănicea.
  • balanța au înclinat-o o serie de persoane care lucrează în primărie(apă și canal, taxe și impozite), în școală(director, învățători) dar și persoane care depind de tot felul de ajutoare de la primărie sau cu interese economice. Ei fac parte din electoratul captiv care sub nici un chip nu vor vota altfel. E trist să vezi angajați ai primăriei cu 2 zile înainte de alegeri care au grijă de obținerea domiciliului flotant pentru  niște cetățeni de etnie romă din Orșova fără vreo legătură cu Domașnea. La Cănicea pe listele suplimentare au fost 17 persoane. Greu de explicat cine și de ce ar vrea să aibă flotant acolo. În același timp poliția vizitează domășneni sadea să vadă dacă au condițiile necesare să locuiască.
  • numărul persoanelor pe listele permanente față de 2012 a scăzut cu 44. Acest lucru e îngrijorător pentru că asta înseamnă că Domașnea a pierdut fie prin decese, fie prin mutații definitive un număr de 5 procente din populația cu drept de vot. Din acest punct de vedere e foarte clar că Domașnea va fi comasată din punct de vedere administrativ cu o altă entitate(spre exemplu Teregova) la o eventuală reorganizare administrativă. Iar acest lucru are sens pentru că nu se justifică să plătești atâția oameni în administrație publică și școală dacă satul moare încet, încet.